Comet C/2010 X1 (elenin) dünyamıza yaklaşmaya başladığından beri bilimsel tartışmalar büyümeye başladı. Dünya ve güneş arasında yaklaşık bir çeyrek mesafeye yaklaşmış olması da kaygıların hiçte boşa olmadığını gösteriyor.
Elenin büyük bir gezegensel beden olduğunu iddia eden bazı bilim adamları ve özel araştırmacılar, bu kahverengi cüce yıldızın dünyada meydana gelen ani depremlerin ve kasırgaların artmasının sebebi olarak göstermekteve 16 Ekim 2011 tarihine Dünyaya en yakın olduğu dönemde büyük felaketker olabileceğini savunmaktadırlar.
Bosnalı bir bilim adamı olan Dr. Mensur Omerbashich’a göre, Kuyrukluyıldız Elenin ve Dünya üzerindeki sismik (deprem) aktiviteleri arasındaki ilişkiyi izlemesi sonucunda elde ettiği değerleri bir makale de yayınlamıştır. Comet Elenin üzerinde ki tartışmalara bir yön vererek aslında NASA’nın Comet Eleninin önemsiz bir buz kitlesi olduğu ve Dünya üzerinde hiç bir felakete sebeb olmayacağı iddasını çürütmektedir.
Dr. Mensur Omerbashich 2006 yılından bu yana, kuyrukluyıldız Elenin Dünyanın sismik aktivitesini sistemik olarak etkilemeye başlıyacağını ve 2011 yılının ikinci yarısında Dünyaya daha da yaklaşarak, büyük depremlere yol açacak sismik dalgalanmayı hızlandırması beklendiğini vurgulamaktadır.
Peki, Dr. Mensur Omerbashich’un dediği gibi 2011 ikinci yarısında itibaren Dünya üzerinde depremler, Fırtınalar, Tsunami veya kontrol altına alınamayan su baskınları gördük mü?
11 Mart 2011 Cuma günü, yerel saatle 14.46′da (Türkiye saatiyle 07.46′da), Japonya’nın kuzeydoğusundaki okyanus açıklarında 9,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından da en yüksek düzeyde tsunami (dev dalga) uyarısı yapıldı. Kanada'nın batısındaki Vancouver Adası açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
8 Mart 2011 tarihinde elenin Merkür ve Earth ile uyumu
Yukarıda ki gezegenlerin dizilimi Martın 8’inde Mercury, Dünya ve kuryukluyıldız Elenin aynı hiza geldiğinin 3’üncü gününde Japonyadaki büyük deprem oldu.
· Arjantin'de 6,4 büyüklüğünde deprem WASHINGTON (A.A) - 02.09.2011 - Arjantin'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeofizik Kurumu, depremin ülkenin kuzeyinde, Anatuya kentinin yaklaşık 30 km batısında olduğunu açıkladı.
· Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem HONG KONG (A.A) - 05.09.2011 - Endonezya'nın Sumatra Adası'nda 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
· Dinar'da 3.1 büyüklüğünde deprem AFYONKARAHİSAR (A.A) - 06.09.2011 - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.
· -Japonya'da 6,6 büyüklüğünde deprem NEW YORK (A.A) - 17.09.2011 - Japonya'nın Honşu adasının doğu sahilinde bugün 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
· Hindistan'da deprem YENİ DELHİ (A.A) - 18.09.2011 - Hindistan'ın kuzeyinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeoloji Enstitüsü (USGS),
· Guatemala'da deprem WASHINGTON (A.A) - 19.09.2011 - Orta Amerika ülkesi Guatemala'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
· Erzincan'da deprem ANKARA (A.A) - 22.09.2011 - Erzincan'ın Kemah ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
23 09 2011 tarihinde Türkiye öğlene kadar tam 16 deprem meydana geldiğini de biliyormusunuz! http://www.ensondepremler.com/
23 09 2011 tarihinde Türkiye öğlene kadar tam 16 deprem meydana geldiğini de biliyormusunuz! http://www.ensondepremler.com/
Şimdi NASa’nın açıklamalarının neden doğru olmadığına şüphe duymaya başladığımı anlıyorsunuzdur herhalde.
Dr. Omerbashich, kuyrukluyıldızın ve diğer gezegenlerin hizalanmaları arkasında süreçleri ile depremler arasında ki etkiyi tam olarak izah edememesine rağmen, bu olguyu gezegenlerin mevcut magnetik yapıları ile oluşturdukları çekim gücünün artması olarak açıklayabilmketedir. Bu basitçe herkesin bildiği Ayın Dünyada yaratığı gelgit etkisi olarakta gösterilebilir.
Eğer kuruklu yıldız Elenin, büyük bir kitle ise -ki bu henüz bilinmemektedir veya gizlenmektedir - hızı saatte yaklaşık 50.000 km (10 Eylül 2011 tarihinde güneşe en yakın noktası) 0.46 AU Güneş'e en yakın noktaya geldiği anda , Güneşin yaratığı bir ivme ile Elenin kuyrukluyıldızını sistemimize kolayca itilmiş olacaktır. Bu oluşum tekrar dünya yer küresinde aktivilerin artacağı bir tarih olarak gösterilmektedir.
Eğer kuruklu yıldız Elenin, büyük bir kitle ise -ki bu henüz bilinmemektedir veya gizlenmektedir - hızı saatte yaklaşık 50.000 km (10 Eylül 2011 tarihinde güneşe en yakın noktası) 0.46 AU Güneş'e en yakın noktaya geldiği anda , Güneşin yaratığı bir ivme ile Elenin kuyrukluyıldızını sistemimize kolayca itilmiş olacaktır. Bu oluşum tekrar dünya yer küresinde aktivilerin artacağı bir tarih olarak gösterilmektedir.
Bu tarihten başka, Elenin ve Dünya'nın güneş ve diğer gezegenler ile 23 kasım 2011 tarihinde hizalanmaya geçeğine dikkat çekilerek, bu sefer Dünya nın Elinin ‘e uzaklığı sadece 0,596 AU ile , diğer tarafta da Güneş arasında kalacaktır (bkz. Şekil ). Bu uyum, sismik aktiviteye yol açan büyük bir plazma boşalmasına tekrar sebeb olacaktır.
Dikkatimi çeken olay ise NASA’nın bu kuyrukluyıldıza Halley Kuyrukluyıldıza veridiği önemin bir parçasını bile vermemesi, hatta dünya çapında ki medya ülkemizde yada yurt dışında bile bu olayı haber etmekten çekinmesidir. Fakat her ne kadar gizililik ile yürütülmeye çalışılsa da, bazı kaynaklardan ortaya sızan ve yer altında hazırlanan sığınaklardan hepimizin haberi var. Acaba bir bildiklerimi var?
Agustosun ikinci yarısından beri çıplak gözle görülmeye başlayan Kuyrukluyıldız Elenin acaba e Maya takvimi olarak bilinen ve dünyanın sonun 2012 olarak verildiği tarihi mi vurgulamaktadır? Ya da Sümer mitolojisinde geçen ve geçiş gezegenin anlamına gelen bu gezegenin 3.600 yıllık bir yörüngeye sahip olup dünyamıza çarpmazı beklenen mitolojide ki Marduk( Niburu) gezegeni mi?
Alıntı news.exopoliticsinstitute.org/will-comet-elenin-cause-major-earthquakes ve T24.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder