Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Aralık 2013 Cuma

ALKALİNE DIYETİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMAK BÖLÜM 1


Alkali  Diyeti 


Sağlık problemlerinden kurtularak sağlıklı yaşamak nın yanında fazla kilolardan kurtulmak mı istiyorsunuz? O zaman yapmanız gereken hiçte zor değil, sadece asidik olan gıdaları daha az alkali olan yiyecekleri ise daha fazla yiyerek bunu kolayca sağlıyabilirsiniz. 


Insan kanı aslında biraz alkali (7.35-7.45) ve bu rakamların aşağısı veya yukarısı hastalık  belirtilerinin görülmeye başladığı düzeydir. pH 7.0 ise normal olarak asitliğin ve alkali olmanın tam orta durumdur. pH 7.0 ın altı asitlik, pH 7.0 ın yukarısı alkalidir. Kandaki asitlik genellikle aşırı asitli diyetlerde, ruhsal rahatsızlıklara veya streslerde, vücudun toksik olarak yüklenmesinde, immun ( bağışıklık bozucu) hastalıklarda meydana çıkar.

Bu durumlar ortaya çıktığında vücüt asidin olan yapısını, vücutta alınan alkali olan mineraller ile ayarlamaya çalışır. Ve eğer yediğimiz gıdalarda yeterli miktarda alkali mineraller yoksa asit hücrelerde birikmeye başlar.






Ilk önce biraz kimya dersimizi hatırlamamız yeterli! pH denen formül aslında çözeltilerin asitlik veya bazlık tarifleri için kullanılan bir ölçü birimi olarak, kırmızıdan yeşile dönen 0 ila 

14 kadar olan bir sıkala ile belirtilir. Bu sıkala da yukarıdaki olduğu gibi kırmızıdan yeşile
dönen renk tablosundan anlaşılır. 

Asidik beslenme vücudun aldığı besinleri ve mineralleri kullanılmasını zorlatırarak, hücrelerin kendilerini onarma yeteneklerini azaltmaları yanında hücrelerin ağır metalleri atma yolunu bozarak, genel bir yorgunluk ve hastalık hali yanında kansere yatkınlığa sebeb olmaktadır. Hatta kanın pH nın 6.9 göstermesi oldukça asitik olan kanın ani ölümlere vekoma sebeb olduğu bile bilinmektedir.
Asitli gıdaların yanında içtiğimiz kahve, çay ve hatta seker yerini alan Aspartame tarzı tatladırıcılar da oldukça asidik ve alımlarına oldukça dikkat etmeliyiz.

In Association with Amazon.co.uk Sağlıklı yaşam için diyetimizin %60 ı alkali içerikli gidalar, %40 ı ise asitli yiyeceklerden oluşmalıdır, fakat hali hazırda bir sağlık pronünleminiz varsa bu oran %20 lı asit gıdalar ile sınırlandırılmalıdır.
Daha önceki bloğumda açıkladığım gibi Amerikan tipi fast food tarzı beslenme ne yazik ki 
oldukça asidik ve kesinlikle uzak durulması gerekiyor.

Çoğunlukla alkali olan gidaların başını yeşil sebzeler olmak üzere, bazı meyvalar ve bunun yanında bazı kuru  baklıyatlar, baharatlar, kuru yemişler çekiyor.
Asidik olan gıdalarda tahmin edebileceğiniz kadarı ile et ve et ürünleri, balık ,yumurta, bazıkuru baklagiller çekiyor.

Üç senedir denediğim bu diyetle hem mide probleminden kurtuldum hemde kilo problemim yok denecek kadar azaldı. Sadece dikkat edilmesi gereken aşağıdaki tabloda verildiğim gibi kırmızı tarafta olan yiyeceklerden kaçınarak daha çok yeşil tarafında ki gıdaları tüketmek.

Yediğimiz bir çok gıda da bu tablo içinde yerini alıyor. Herne kadar bu tabloda yediklerimizin çoğu sebze veya meyva olsada bir çok sebzenin veya meyvanın asitik olduğunu okuduğumda gerçekten midemin bazen neden ağrıdığını anladım. Benimde artık dikkat 
ederek yediğim bu tabloya uymak oldukça basit, günde bir kere yi geçmediği müddetçe asit li listeden ki yiyecekleri seçerek tüketme sonucu sağlıklı yaşamak mümkün.


...ALKALI GIDALAR

...ASİDİK GIDALAR


Devamı bölüm 2 de 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder