Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Eylül 2011 Salı

Pandora kutusu ve Sınırlari aşılmış Genetik


DNA yapımızı, Yunan mitolojisinde ki tanrılar tarafından yaratılmış olan Epimeheus’un eşi meraklı pandora ya benzetmekteyim. Pandora ‘Tanrılar armağanı’ demek, olup insanlığı cezalandırmak için yaratılmıştır.  Zeus, Tanrılar ile insanlar arasındaki çekişmeyi bir sona ulaştırmak için Promethus ‘u görevlendirir. Prometmus yanında olağan üstü büyük bir hayvanla çıka gelir. Hayvanı ikiye ayırarak bir kısmını Tanrılarla, biş kısmınıda  insanlara sunar, fakat burada bir hile vardır. Kemikli ama ağıza layık kısmını Tanrılara, diğer yenebilen etleri de mide içine gizlerek insanlara verir. Sonunda, aldatıldığını anlayan Zeus öfkelenir ve insanlıktan ateşi saklayacağanı söyleyerek ayrılır. Fakat ateşi olmadan etleri yiyemiyecek olan insanlık için Prometmus ateşi çalması gerekmektedir. Sonunda akıllı bir kurnazlıkla ateşi Rezene bitkisini içine gizlerek çalıp ve insalığa verir. Fakat Zeus bu sefer gerçekten çok sinirlenmiştir. Promethusa insanlık için bin türlü müsibeti getirecek olan bir planı olduğunu söyler. Zeus kilden güzeller güzeli Pandora’yı yaratır. Ama Pandora güzelliği yanında aslında oldukça sinsi ve aç gözlüdür. Zeus Pandora’yı bir küple Prometheus’un kardeşi Epimeheus’a gönderir. Zeus’un planını anlayan Promethus kardeşini uyarmaya çalıssada iş işten geçmiştir. Panora kendine verilen küpü açmış, hastalık, acı, yaşlılık ,yas .. ve bir çok musibet küpten çıkmıştır. Pandora küpü korkup kapamaya çalışsa da, küpte son kalan tek şey ‘ Ümittir’.
Transhumanıstler tarafından yapılan DNA üzerindeki akılmaz deneyler sonunda, geri dönüşümü olmayan bir yola girdiğimizi hissetmekteyim. Mevcut DNA’sı oynanmış GM ürünlerinden ya da nano teknoloji ile önümüze sununan tehlike eninde sonunda bu insanlığın elinde  sadece ümüdi bırakcaktır, tabiki tehlikeyi erken fark edip önlemeyezsek.

Raymond "Ray" Kurzweil, Amerikalı bir yazar, mucit ve fütürist, hızla gelişen teknolojiler ile insanlığı değiştirebilecek olan genetik mühendisliği ve nanoteknoloji aracılığıyla bizi ölümsüz kılacak bir teklif sunmaktadır.
1.0 sürümü biyolojik vücutlarımınız..... çelimsiz ve bir çok sayısız hata modlarına sahip...bu tür çalışmalar sınırları aşmamızı ve kaderimiz üzerinde güç kazanmamızı sağlayarak, ölümsüzlüğümüzü elimize verecektir.”
Deli bilim adamı olarak ünlenen Sharon Gilbert ise  laboratuarında  tıbbi araştırma kisvesi altında; hayvan,bitki ve ve İnsan DNA sı üzerinde simerik kombiyasyonlar ile oynamalar yaptığını ve  değişik canlıların, laboratuar ortamında yaratmaya çalıştığını  açıkça ortaya döktü. Bu tür çalışmalar ile kendini hiçte suçlu hissetmeyen bu bilim kadınına göre  açıklaması oldukça açıktı :
Genetik materyal sahibi kimdir? Sen, Tanrı ya da Bilim? Son olarak federal mahkeme, sadece BİLİM olabilir diyor.’
Yazar Thomas Horn’nun, ‘Apollo Rising 2012’ adli kitabında daha çok ayrıntıları geçen bu tür çalışmaların aslında bir bilim kurgu olmaktan çıktığını, genetik mühendisliği sayesinde çözülen DNA sarmalı üzerinde ( 2000 genom project) hayvan, bitki ve insan DNA sı karışımı “ Üstün insan” ı yaratma istediğinin üzerinde çalışmalar yapıldığına dikkatimizi çekmektedir.
Bu teknolojinin insanlığa  yararlarından  çok zararlarının olduğunun kanısındayım ve bu konuda Transhumanist karşıtı  olan Alex Jones ‘Prison Planet’  adlı programında; Transhumanist akımın insanlık için  tehlikeli boyutlara geldiğini ve yapılmakta olan genetik çalışmalar  sonucunda ortaya çıkan canlıların gelecekte insanlığı tehtit edeck boyutlarına dikkatimizi çekmektedir. Bu tür çalışmalar, sadece gazetenin magazin bölümünde yayınlanan aslında ve kasıtlı olarak dikkatimizi üzerine vermemizi, istenircesine üstün körü geçilen haberlerle insanlığa  sunulmaktadır. Fakat, üç maymunu oynamayı yeğleyen, bizler tarafında da tehlikenin aslında ne kadar büyük olduğu görmemekteyiz.

ÖRÜMCEK İPEĞİ ÜRETEN KEÇİLER, Şimdi bilim adamları ipeğin kimyasal yapısının taklit edildiği malzemeler üretmek yerine örümcek ipeğini doğrudan üretmeyi hedefliyorlar, National Geog,2002
Bilim adamları önemli bir kaç  buluşa imza attı,   Uluslararası bir cerrah ekibi İsveç'te dünyanın ilk sentetik organ naklini yaptılar. CNN , 7/2011
Hayvan-İnsan Melezleri tartışması. Bilim adamları, yarı-insan, yarı hayvan karışımı-melez bir yaratık üreterek, insan ve hayvan arasındaki çizgiyi bulandırmaya başladı. National Geographic News
25 Ocak 2005
Günümüzde genetik mühendisler, bitki genlerini  insan bağışıklık sistemindeki ''T lenfosit hücreleri"yle bir araya getirerek, bağışıklık sistemini daha da güçlendirmeyi planlıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder